Kalops – denna gång gjord på hemskjuten älg. Faktum är att kalops är en av de rätter av rang, som effektivt räknat, kanske låter dig stå endast en kvart vid spisen
Jag gjorde steken påälgkött, men annars går det lika bra med en nötstek tex fransyska. Jag gillar när köttet tillagats länge och är riktigt mört så det nästan faller sönder, men det är helt och hållet en smaksak och beror också mycket på vilket kött man använder så ni får testa er fram
Jag tycker kalops tillagad i tryckkokare ger en mycket mer koncentrerad smak än med vanlig kokning. Dessutom är allt klart på 15 min. När trycket är höjt sänk värmen på plattan till medelvärme och koka ca 15 min
8 1 1/2 kg djupfryst benfri älgstek Saltlag 1 l vatten 4 msk salt 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 msk torkad timjan 1/2 msk torkad rosmarin Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Mmm vad god chilegryta det blev påälgfärs. Mmm vad god chilegryta det blev påälgfärs. 8 port2 gula lökar600 g älgfärs1 pkt bacon1 köttbuljongtärning1 dl tomatpuré1 brk krossade tomater2 brk vita bönor i tomatsås1 msk chilipulver1 tsk timjan2 tsk oreganosalt, peppargrillkryddaetiopisk pepparBryn hackad lök, köttfärs och bacon i mindre bitar i en gjutgärnspanna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.