4 400 g fryst torskfilé 6 potatisar 2 morötter 1 gul lök 2 tomater 1 l fiskbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 2 dl crème fraiche salt och svartpeppar 1/2 citron 1 dl grovskuren dill 1 förp räkor i lake (à 170 g, avrunnen vikt) krutonger till servering Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
limeaioliOm du använder fryst fisk och räkor, så börja med att tina dem. Med grädde, vitt vin, olika sorters fisk och grönsaker blev det till slut en riktigt njutbar soppa, som dotter och måg bjöds på till lördagslunch när de kom och hälsade på
Servera med sallad och pressad potatis. Börja med att smörja en eldfast form. Tillsätt soltorkade tomater, all lök, paprikan, coctailtomaternaoch låt det fräsa ihop
Första gången hade jag torsk,sen hoki, men annan vit och fast fisk går precis lika bra. Jag gjorde förstås rätten glutenfri, ugnsbakade fisken på låg värme i stället för att koka den, och lyxade dessutom till det hela med spenat i botten och räkor på toppen
Nu mer än nånsin så vill jag att maten på vardagarna ska vara snabb- ochlättlagad. Bara till att blanda ihop matlagningsgrädde med tex en smaksatt philadelphiaost (denna gången blev det tomat- och pesto), riv i lite citronskal och krydda med en god fiskkrydda, häll sedan blandningen över fisken (som kryddats med salt och peppar) i en form, tillsätt lite grönsaker som tex tomateroch spenat
Häll ner tomatpure, dill, hummerfond och vatten. Fisksoppamed torsk och lax. Igår bjöd jag en vän med barn på lunch och den gick då hem hos alla minsann
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.