Garnera gärna med lite riven choklad. Skala päronen och skär dem i bitar. Hetta upp matfettet i en stekpanna och stek päronen långsamt i smör och socker tills de blir mjuka
Servera med kokt ris. Dela päronen i klyftor och ta bort kärnorna. 4 Kycklingklubborsmör1 tsk salt2 vitlöksklyftor2 dl crème fraiche½ hönsbuljongtärning1 msk riven färsk ingefära1 tsk sambal oelek2 päron1 dl rostade, grovhackade valnötter½ dl grovhackad mynta Gör så här. Låt kycklingklubborna smörstekaa länge (ca 50 minuter) på medelvärme, krydda med salt och peppar. 2 päron
Servera såsen till smörstekta laxfjärilar och broccoli. Krydda med salt, peppar, ketchup och citron. Paprikagräddsås med dill 2 port. Paprikagräddsås med dill 2 port
Smörstekt torskrygg med rödvinssmör och blomkålspure. Börja med att göra rödvinssmöret. Ansa blomkålshuvudet, dela huvudet i buketter i jämnstora bitar med händerna
Ingredienser Portioner. 4 500 g jordärtskockor 3 potatisar 2 vitlöksklyftor 1 msk smör 1 1/2 dl vitt vin 1/2 l vatten 2 hönsbuljongtärningar 3 dl vispgrädde salt svartpeppar 10 timjankvistar till garnering, eller välj färsk krydda efter säsong och smak Parmachips 4 skivor parmaskinka Lägg till i inköpslistan
TorskKrydda torsken med flingsalt och svartpeppar. Leila börjar med den skinnfria sidan. Servera fisken med brynt smör, färsk riven pepparrot och en citronhalva
När man skalar jordärtskockor är det bra att ha en bunke med vatten och lite citronsaft i bredvid. Detta gör man bäst med en stavmixer eller i en matberedare
Ingredienser Portioner. 4 600 g torskfilé 1 tsk salt 1 krm vitpeppar 2 msk smör 140 g bacon 200 g champinjoner 1 msk smör 1 skalad strimlad rödlök 1/2 msk balsamvinäger salt och peppar 1/2 dl bladpersilja Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
När vinden viner runt knutarna är det härligt att värma sig med en tallrik varm och len soppa. Här kommer mitt recept på en härligt len och värmande jordärtskockssoppa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.