♥ tomatsoppa1 burk hela tomater1/2 gul lök1 klyfta vitlök1 liten palsternacka (kan bytas mot morot)1/2 dl röda linser - fungerar som redning2 msk fisksås1 msk sweet chilli (eller tomatketchup)1 tsk tamarind pasta (eller halv lime)1,5 dl kokosmjölk1 tsk oregano1/2 tsk saltFräs hackad lök, vitlök, linser och palsternacka några minuter i en msk olja. Fyll burken med vatten och häll på, tillsätt fisksås, sweet chilli och tamarind pasta - låt puttra under lock i 10 minuter
Smaka av med salt. En fräsch förrätt som passar bra innan en tyngre varmrätt. Välj färsk frukt, eller “fuska” genom att köpa fryst, färdigtärnad i butiken
TOMATSOPPAMED KÖTTFÄRSBIFFAR. Inser att jag aldrig lagt ut recepetet på en av mina absoluta favoriträtter här på bloggen vilket är lite av en skandal med tanke på hur många gånger jag gjort den
Lägg ner tillsammans med de andra grönsakerna och woka i någon minut innan du blandar i nudlarna. Servera till laxen, toppa med några färska koriander och myntablad
Fast jag håller med henne gällande asiatisk mat. Förutom vitkål så är woken preppad med massor av smakrika ingredienser såsom chili, ingefära och vitlök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.