4 ca 400 g svartkål 1 lök 1 stor vitlöksklyfta 1 msk olivolja 1 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 2 dl vispgrädde 1/2 dl finriven parmesanost salt och svartpeppar 1 dl pumpafrön Till servering potatis gnocchi rökt skinka Lägg till i inköpslistan
Ärtorna ochsvartkålen serveras krämiga med en gräddsky. Nästa dag, koka ärtorna i nytt vatten tillsammans med lök och lagerblad tills de precis är klara
Det som är bra med denna rätt medsvartkål är att du kan äta den precis som den är eller så kan du välja att ha någonting till, förslagsvis lax i ung eller chikärtor med olivolja, salt och peppar
Servera sedan laxen när den är klar ochsvartkålenmed ångkokt färsk broccoli. Hacka sedan upp basilika och blanda ner i nötterna, lägg ner chevrén och amaranthen och blanda noga med en sked, pressa sedan över lite lime
Grönkål, lila kål och en knippe svartkål fick följa med hem. Det krävde en del bläddrande i kokböckerna där, trots att de till stor del handlar om vegetarisk mat, svartkålen lyste med sin frånvaro
Lös jäst och vatten. och till sist kör i valnötterna lätt. låt jäsa ca 1 timme under duk eller i en oljad bunke med lock. Luktar kål men är otroligt goda med smör på till en kopp te 100 g jäst. 200 g svartkål,sköldoch lätt mixa
Blanda detta med riset, smaka upp med salt och peppar. I samarbeta med Vegomat gjorde vi dessa risbollar vegansk genom att byta ut mozzarellan mot en sojsbaserad ”mozzarella”
Jag unnar dig verkligen ledigheten, men vetskapen att du, den jag gifte mig med, ligger kvar under det varma täcket, gör det inte precis lättare att finna motivation till att stjälpa benen över sängkanten och pallra sig ut för att sedan åka mot jobbet
Vegomåndag igen, och jag bjuder på en lite annorlunda vegansoppa medsvartkål. Liksom sina andra kålsläktingar är den supernyttig och fullproppad med en massa vitaminer, mineraler och allehanda hälsobringande antioxidanter
4 1 l grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond) 1/2 gul lök 1 msk olivolja 1 vitlöksklyfta 3 dl risottoris 1 1/2 dl grovriven grana padano 250 g tomatmix Kålfräs 1/2 gul lök 125 g skuren svartkål 250 g frysta sojabönor eller fryst sparris (250 g bönor motsvarar 200 g sparris) 200 g strimlad soltorkad tomat 1 msk olivolja salt peppar Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.