Förvara i kylen under natten eller frys in dem. Många blev det, så ikväll kokades det kräftor. Koka upp vatten, öl, salt, socker och dillkronor i en stor kastrull
Plocka ut de största kräftorna, lägg i dem i lagen och låt koka upp under lock. Koka upp. Lägg eventuellt över kräftor och lag i en annan skål eller bunke
Antingen kan man döda kräftorna genom att slänga i dem i kokande saltvatten en minut och sedan flytta över dem till spadet (det ger kräftor som kokat olika länge), eller så kan man köra lyxvarianten
Kräftsäsongen är i full gång och jag har fått frågor om jag skulle kunna fixa lite goda recept till kräftskivan, så här kommer mitt första recept på hur man kokarkräftor på ett lite annorlunda sätt
Alltså- förkylning eller ej - springa går inte alls just nu. Lovade ju att också lägga upp receptet på denna tomattarte, som fick ackompanjera kräftorna förra helgen
så snälla maila mig eller lägg in en kommentar på ert favoritrecept. I förra veckan innan premiären för vår ONSDAGSPASTA, slängde jag ihop en liten aptitretare, som blev grymt goda
Vallmofrö eller riven ost. Ta upp degen och dela i två lika stora delar eller till bullar. Pensla de färdigjästa bröden med ägg och strö på ost eller frö
Täck med vatten och koka upp under lock. Eller låt svalna i vattnet. Skär revbensspjällen i bitar eller skivor längs med revbenen och lägg i bunken med marinad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.