Börja med att finhacka löken och vitlöken. Fräs löken och vitlöken i lite smör. Låt ej löken bli brun. Häll i vinet, smula i buljongtärningen och låt det puttra i ca fem minuter
Efter en alldeles fantastisk sommar, börjar hösten närma sig på riktigt nu. Imorse krävdes både tröja och jacka på väg till jobbet, och dessutom var det faktiskt mörkt ute… En bra grej med att hösten smyger sig på är däremot att det snart kommer finnas ett stort utbud av fina grönsaker i butikerna, vilket ju faktiskt nästan är snäppet bättre än varma dagar och ljusa nätter
Inspiration kommer från frostrosor. Är tänkt som glöggsnacks. ca 24-30 stycken. 1 färsk smördeg i rulle (250g), även fryst och andra storlekar fungerar, anpassa recept efter smördegen
Måndag och ännu en strålande vacker dag ute. Dagen recept är ett riktigt "rest-tips". Denna svängde jag nämligen ihop av sådant jag hade hemma i kylen, lite rester av en tidigare pastamiddag
Sätt ugnen på 225°. Skala och hacka löken och vitlöken. Fräs mjuk i lite sprayolja i stekpanna. Lägg i köttfärsen och stek den under omrörning så att den smular sig