Detta recept gör dom extra smakrika och saftiga tack vare havregrynsgröten som de bakas på. Har du aldrig provat så gör det, väldigt enkelt och dom håller sig saftiga flera dagar
Här kommer ett recept på riktigt saftiga och goda tekakor som ni måste testa att baka i helgen. Vi missade att nagga bröden innan sista jäsningen så det fick vi göra precis innan tekakorna hoppade in i ugnen, det är därför de ser lite knöliga ut
Smula ner jästen i havregrynsblandningen. Blanda samman 3 dl mjölk och havregrynen, låt detta svälla i minst 1 timme. Blanda 3 dl mjölk med oljan och värm detta till 37 grader. 3 dl havregryn
Receptet på dessa tekakor är mitt eget, alltid kul att hitta på nytt. Doften av nybakat bröd är härligt, för att inte tala om en nybakad tekaka med en god ost på
Nu är det med andra ord ännu enklare att lyckas med de här goda tekakorna. Ingredienser är nu angivna med vikt, för att få ett ännu bättre och mer precist resultat
Hällde på havregrynsblandningenOch arbetade in mjölet till en smidig deg. 5 dl eko mjölk3 dl havregryn, eko fiber50g jäst3 tsk salt2 msk socker50 G smör0,5 dl rapsolja ekoCa 8-10 dl mjölJag hällde mjölk och havregryn i en kastrull och värmde det försiktigt till 37 grader och sen rörde jag ner det rumstemp smöret. 3 dl havregryn
Jag använde ett recept medhavregryn och ganska mycket smör – kanske inte det nyttigaste, men de blir väldigt saftiga och hållbara – och i vanlig ordning modifierade jag en aning efter tycke, smak och tillgång till ingredienser
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.