Supergod glass med nutella. Vispa sedan äggulorna med en msk socker tills de blir fluffigt. Lägg den första marängbotten där, krossa sedan den andra i en skål, vänd ihop äggvitor, äggula och grädde och blanda i hop med marängkrosset
Det blev en choklad maräng glasstårtamed kanderade pecannötter, låter det gott. Vispa äggvitorna med citronsaften och hälften av sockret till ett vit fast skum
Häll (sila) upp i ett glas, häll i Limoncello och fyll upp med mycket is och kolsyrat vatten. Blanda citronsaft, mynta och socker i en shaker och och mosa ihop det med en träslev eller om du har en muddlare
Vispa grädden hård tillsammans med vaniljpulver. Täck botten av en pajform med hallon. Rör försiktigt ihop innehållet i de tre bunkarna i den lite större bunken med grädden i
Tobleroneglass är riktigt gott, en len glass med mycket tobleronesmak. Vispa äggulorna på låg hastighet med elvispen medans du häller i lite choklad i taget
Täck formen med plastfolie. Strö över hackad daim och garnera med jordgubbar och mynta. Häll smeten i en smord och mandelmjölad form med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Vänd ned vaniljsocker och potatismjöl med en slickepott. Smaksätt ev med t ex hackad daim, frysta halvmixade bär eller rör ihop kakao+socker med lite vispgrädde innan du börjar vispa så får du chokladglass
Dekorera med grädde och färska bär. Ingredienser till en Glasstårta för 10 personer. Klä en springform på ca 22 cm i diameter med bakplåtspapper. Täck formen med plast eller aluminiumfolie och ställ i frysen i ca 5 timma men för mig hade över natt till nästa dag festen då
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.