Smula ner jästen i en degbunke. Tillsätt mjölken och rör tills jästen är riktigt upplöst. Tillsätt rumsvarmt matfett, delat i mindre bitar, sockret och mjölet
) Så håll till godo. Jag är inte så bevandrad bland de kalljästa bröden. Men i veckan tipsade mig en vän om det här receptet på kalljästa frallor med härligt knaprigt yta
S Ö N D A G. Serverade nybakat bröd till frukost idag. Gjorde degen och bakade ut den igår kväll, plastade in och lät den sedan nattjäsa nere i matkällaren, (eller i kylskåp om plats finnes)
Låt frallorna vila på galler utan bakduk, sedan är det bara att njuta. Att kalljäsa bröd över natten är riktigt smidigt om du vill ha nybakta frallor till morgonen
Ett lätt sätt att få nygräddade frallor på morgonen utan att behöva ställa sig och baka. Det är mycket i bakväg som jag gärna vill testa, men tiden räcker tyvärr inte alltid till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.