Kommer ni ihåg minipajerna som jag gjorde i påskas. Jag gjorde en variant med getost och inlagd grillad paprika och en variant med brieost och mango chutney och båda blev så väldigt goda
Upptäckten av att vaniljyoghurten var slut igår eftermiddags när det var mellanmålsdags ledde till en cykeltur till Ica för M och mig [då är man bra sugen på yoghurt om man kan tänka sig att cykla till Ica med hungrig mage för att köpa yoghurt när det finns smörgåsar och annat hemma att äta, hihi]
Fyll pitabröden medköttfärsröran och servera med crème fraiche blandat med sweet chilisås. Pojkarna brukar få sina pitabröd med köttfärsfyllningen och Max hamburgerdressing istället för sweet chiliröran
Minipajermedmedelhavssmak. Blandade lite lufttorkad skinka med purjolök och god ost idag, salt och gott till, de lite sötare sakerna som finns på glöggfesten
Pensla hälften av filodegsarket med smör, vik över andra hälften och pensla även den med smör. Pensla 4 små cocotte- eller muffinsformar i aluminium med smör, tryck ner filodegen, låt lite sticka upp
Jag och Kevin körde bakdag för någon dag sedan och nu var det ett tag sen jag friterade minipajer så vi gjorde sånna fyllda med banan och nutella, Kevin kunde I N T E sluta äta dom för han tyckte dom var så goda
Här kommer ett jättegott, enkelt och snabbt recept på minipajermed ost och skinkfyllning som passar perfekt både som picknickmat, plockmat, förrätt eller som en vanlig middag
Minipajer är toppen till nästan allt, tycker jag - på buffébordet, att ha i frysen och plocka fram när man är hungrig eller som tilltugg innan maten, till exempel
Jag har nyligen upptäckt hur smidigt färdig smördeg är att ha på lut i frysen eller i kylskåpet då det går att trolla fram en massa roliga rätter med det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.