Jag är inget stort fan av falukorv. Rå falukorv eller ännu värre, den nästan kokta varianten som man hittar i personalmatsalen, är en få saker som ger mig kväljningar
Dagens snabba middag blev ajvargratinerad falukorv, en väldigt smarrig vardagsrätt. Så här gör du denna superenkla rätt, skiva upp falukorven och lägg korven på en plåt med bakplåtspapper
Idag blev det en variant med falukorv istället för kyckling, riktigt gott det med. Idag blev det en variant med falukorv istället för kyckling, riktigt gott det med
Lite svalare väder i måndags och jag blev så sugen på falukorv och potatismos. 4 rejäla portioner30 skivor falukorv (nästan en hel falukorvsring blev det)30 tomatskivor, gärna körsbärstomater30 ostskivor5 dl mellangrädde3 msk hackad bostongurka1 msk dijonsenap1 msk ketchup2 msk köttfond (jag använde en liten fp av Fond du Chef)Några droppar stark chilisåsServera med potatismos eller ris. 30 skivor falukorv
Köpte en ring falukorv. Variationen brukar vara mellan korv stroganoff eller ugnsbakad falukorv. Ja, ibland kan det även bli stuvade makaroner och stekt falukorv
4 pers2 pressade vitlöksklyftor1/2 hackad röd chili3 msk olja2 msk gul curry1 msk spiskummin1/2 msk kanel3 msk tomatpuré1/2 dl färskriven ingefära400 g krossade tomater800 g kokosmjölk1/2 tsk salt1/2 tsk svartpeppar1/2 msk socker1 msk olja1 gul lök i klyftor1 zucchini i halvmånar1 röd paprika i bitar500 g falukorv i bitarGÖR SÅ HÄR
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.