Det är så trist att kväll efter kväll höra regnet smattra mot fönsterrutan. Idag blir det solsken hela dagen och jag längtar redan nu efter dagens matlåda, för där gömmer sig min absoluta favoriträtt som barn - köttfärssåsoch spagetti
Efter pizzabakandet i fredags blev det massa överbliven tomatsås så för att inte låta något gå till spillo gjorde vi en köttfärssås på det som blev över samt en bit mögelost och lite gott vin
Finhacka den gula lökenoch skriva tomaterna i tunna skivor. Jag brukar alltid ha mer vitvinsvinäger eftersom jag älskar vinägersmaken, tomaterna är också ett perfekt tillbehör till grillat
) Till middag experimenterade jag fram en otroligt smakrik köttfärssås, hur god som helst. Finhacka gullökenoch bryn i lite olja tillsammans med färsen, krydda med salt och svartpeppar
Strö över tärnad saltgurka, strimlad gul lökoch halverade körsbärstomater. Och saltgurka ochtomater. Med purjolök i botten så blir det en jättegod sås till korven och självklart serveras det hela med potatismos
Den här gången hade vi en avokado, några körsbärstomater, en rödlök, lite basilika och en halvgammal baguette som jag använde till att göra goda bruschettas av till middag och de blev jättegoda
4 1 dl ströbröd 1 1/2 dl mjölk 8 potatisar 500 g blandfärs 1 1/2 tsk salt 1 krm peppar 2 gula lökar 2 msk smör eller margarin 3 dl grönsaksbuljong 1 msk kinesisk soja 4 tomater 150 g riven gratängost Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.