Denna fläskfilégryta svängde jag ihop i söndag av lite av varje som fanns hemma. Äntligen har jag landat i soffan efter en ganska hektisk dag med bland annat julhandling på Ica Maxi och julpyssel hemma
Börja med att tärna baconet och stek det knaprigt, lägg över på hushållspapper. Efter ungefär halva tiden smular man i fetaost och späder eventuellt med mjölk
Bryn fläskfiléen i stekpannan och peppra med svartpeppar. Blanda de båda créme fraicherna tillsammans med tomatpurén, pressad vitlök, cayennepeppar och ev mangochutney
Börja med att fräs fläskfilen med lite olja eller margarin så att porerna täpps igen. Skär upp purjon och blanda ner den i en bunke med osten, majonnäsen, yougurten och citrondropparna
Pepprig fläskfilégryta på ytterfilé. Fast inte i bemärkelsen att häva otur genom att ta i trä, utan i en helt fantastisk gryta med massor av goda smaker från fem sorters peppar, bacon, purjolök, grädde och crème fraiche
Fick ett sånt sug efter just fläskfilé med krämig rosépeppar då jag inte använt den på länge. Jag mixade ihop en god sås på lite sweet chili, vitlök, schalottenlök och paprika, spädde med grädde och det blev en sån riktig dundergod middag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.