Följ instruktioner och måttangivelser på ris förpackningen MEN tillsätt ca ½ dl extra vatten eftersom linserna skall koka medEftersom linserna kokar tillsammans med riset och koktiden då blir lite längre än normalt för röda linser, så kommer färgen att blekna och linserna kommer knappt att synas mellan riskornen när allt är klartServera torsk och linsriset med mycket sås till
Salta fiskfiléerna och lägg dem i en smord ugnssäker form. Grädda fisken i mitten av ugnen ca 20 minuter. 500 g fiskfilé. 1 pkt Kelda Italienska tomatsås (2½ dl)
Oj va lycklig jag blev i unga år när mamma lagade fiskgratäng. Det är fritt fram att använda den fisk man tycker bäst om, men jag föredrar en till köttet kraftigare vit fisk såsom kolja eller torsk
Lägg bitar av fisken och övriga ingredienser för fiskbollar i en stor bunke med en stavmixer (alternativt i en matberedare) till en ganska kladdig men inte alltför lös och vattnig smet
Låt stå på lägsta värme ca 5 minuter tills fisken är klar. strimlad (ca 250 g). 3 msk fiskfond. Fräs lök och vitlök i 2 msk olivolja tillsammans med saffran och tomatpuré
Häll i fisksåsen, limesafter och sockret och rör om. 400 ml (1 burk) kokosmjölk. 4 tsk fisksås. 1 näve(. Hetta upp oljan i en wok och lägg i lök, citrongräs och curypastan
Lägg ett lager med lök ovanpå, ett lager med morötter och till sist en burk med makrill där du delat filéerna i valfri storlek (spara tomatsåsen från filéerna)