Här bjuder jag på en riktig godsak till helgen. Har fått receptet av en vän - Britten och har haft den i receptlådan länge utan att det blivit av att baka den
Grunddeg. Smula ner jästen i en degskål. Smält matfettet och tillsätt mjölken. Låt det bli fingervarmt. Häll det över jästen och rör om så att den löser sig
Kalljästa med massor av kardemumma och smör toppat med tosca, det är riktiga utflyktsbullar. En stol i solen, en kopp te eller kaffe tillsammans med en toscabulle
Varför bakar man inte bullar med tosca på oftare. Det är ju så otroligt gott. När nötterna blandas med en kolasmet och sedan rostas i ugnen blir de ju farligt goda och dessutom sitter som topping på en bulle… Ja, det är ju mycket godare än pärlsocker och kanske tillochmed vaniljkräm
Smula ner jästen i en skål. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken, låt svalna till 37°. Häll degspadet över jästen och rör tills jäs-ten lösts upp
Vispa upp äggen i degbunken. Tillsätt smulad jäst, socker, salt, vetemjöl. Arbeta ihop till en deg. Klicka i rumsvarmt smör, lite i taget, och arbeta in det i degen, ca 10 minuter
Sätt ugnen på 200º och dela och kärna ur frukten. Gröp ur lite av fruktköttet och hacka det och blanda det med övriga ingredienser förutom smöret och glassen
Vem säger att man inte kan äta andra sorters bullar på den här dagen. Bullar som är så gott, jag tycker lite synd om alla andra sorters bullar som blir lämnade utanför, därför bjuder jag på en ny favorit på listan - toscabullen
Häll det mesta av vetemjölet, spara ca ½ dl, i matberedarens bunke, klicka i smöret, häll i sirap, salt och ägg, smula över jästen och häll slutligen i den fingervarma mjölken
Apelsin och mandelfyllda saffransbullar med mandelflarn. Varför kalljäsa undrar ni kanske. Ja, det gör jag också ibland när jag ska envisas med att kalljäsa degen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.