Jättemumsigt julgodis med nötter, dumlekolor och marshmallows. INGREDIENSER600 g mörk blockchoklad 2 påsar dumlekola2 nävar mini marshmallows eller stora som klipps i minder bitar3 dl salta cashewnötter 1 dl skalade pistagenötterGÖR SÅ HÄR
Jag har redan delat med mig av två favoriter när det gäller julgodis så jag fortsätter att fylla på listan och förhoppningsvis bjuda på lite inspiration
Leilas RockyRoad är ju ett måste nu till jul tycker jag. En riktig kaloribomb men åh så gott. -) Enkelt är det också, det jobbigaste är nog att skala pistagenötterna
Leilas RockyroadAmerikanskt med allt som hör till. Tjuvstartar julen såhär fyra veckor till doppardagen När butikerna får in torkade fikon och mandarinerna är på sitt bästa då kommer julstämmning över mig som ett brev på posten
I dag stod det julgodis på schemat, eventuellt blir det något mer gott innan dagen är slut. Först gjorde vi RockyRoad, tycker det söta gör sig så bra med det lite salta, ångrar mig i efterhand att jag lade i marshmallows eftersom jag verkligen inte gillar konsistensen av dessa
RockyRoad till jul är lika obligatoriskt som jultomte och julgran. Jag har alltid gjort RockyRoad efter Leilas recept med smält choklad som man blandar ner alla godsakerna i men efter de där Oreofudgen i förra veckan så föll jag som en fura för den mjuka fudge-konsistensen som är en följd av att man använder sig av kondenserad mjölk
Nästa steg i vårt julknarkande (som hade gjort vilken SVT-julvärd eller Benjamin Syrsa-figur som helst avundsjuk) är ett recept på ett väldigt gott julgodis, nämligen RockyRoad
Som hos många andra har Rockyroad-godiset blivit ett stående inslag på julen även hos oss. Rockyroad fudge, 50 bitar400 g choklad, blanda gärna mörk choklad och mjölkchoklad1 burk sötad kondenserad mjölk (397 g)25 g smör2,5 dl salta jordnötter2,5 dl minimarshmallows1 påse dumlekolaKlä en mindre form, ca 20x25 cm, med aluminiumfolie. Rockyroad fudge, 50 bitar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.