Förra året vart det en tolv-lagers choklad och mockatårta, men i år ville han ha en kladdkaketårta. Jag tog inspiration från Anders kladdkakebakelser och tänkte sedan att ett maränglager tillsammans med massa grädde bara måste bli en bra kombination
Men ett varningens ord på vägen - lås in kakburken, annars tar de slut alldeles för fort. Rulla/klicka ut till 6-7 längder nästan lika långa som plåten och lägg på plåten två och två. Grädda i ugn, 175°C i ca 15-18 minuter
Rör alltsammans riktigt poröst- använd gärna maskin för att underlätta. Grädda i mitten av ugnen 175-200 grader ca 10 min eller tills kakorna fått svagt guldgul färg
E-postadress. De här småbakelserna har jag inget riktigt recept på då det blev en improvisation,,. Och grädda sedan i mitten på ugnen i cirka 8-10 minuter. 8-10 minuter p
E-postadress. Jag storstädade mitt skafferi för ett tag sedan och då hittade jag en förpackning med små färdiga pajskal och insåg att de måste jag ju använda
Rör smeten jämn och klicka ut smeten i mycket små klickar med två teskedar, cirka 1 tsk, på bakplåtspapper lagt på 2 plåtar. Grädda i 175 grader i 10 - 13 minuter. 2 - 3 äggvitor. 200 - 250 g mörk mjölkchoklad
Här har det regnet en hel del senaste dagarna och det är svalt och lite småruggigt då och då. (tillsätt mer mjöl om den är väldigt klibbig, 1-2 dl sådär). Grädda mitt i ugnen i ca 8-10 minuter. 1-2 dl s
Salta, peppra och stek kycklingen till en fin färg. Rör under tiden ihop grädde, crème fraiche, mango chutney, sambal oelek och buljongtärning i en kastrull
Salta, peppra och stek kycklingen till en fin färg. Rör under tiden ihop grädde, crème fraiche, mango chutney, sambal oelek och buljongtärning i en kastrull
Spröda nutella bakelser för 4 pers. Igår körde vi på en spontanmiddag med svärföräldrarna här hemma och då min mans syster gärna önskade efterrätt och jag kände att tiden var knaper gjorde jag denna superenkla efterätt med smördeg och nutella
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.