Bakverk och foto Madame Edith______________________________________________________Fler recept på cheesecake hittar du HÄRFler recept med choklad hittar du HÄR
Dela ett overhead-ark i tre långa delar och klä insidan av formen med dem innan du häller i smeten så lossnar kanten från formen mycket lättare och den blir jämnade och snyggare
Mixa kexen till smulor, blanda i smöret och tryck jämnt ut i formen (med löstagbar kant). Rör försiktigt i blåbärs purén med en sked lite slarvigt (det blir jättefint när man skär upp cheesecaken än bara en tråkig blå färg som man får när man blandar ordentligt)
Smula kexen, smält smöret och blanda ihop. Vänd ner hallonen och häll smeten i formen. Ta kakan ur ugnen och bred försiktigt över fyllningen i ett jämnt lager
Cheesecakefyllning. Lägg några klickar kräm uppe på och marmorera sedan med baksidan av en slickepott. Smält vit choklad försiktigt i mikron eller över ett vattenbad
Häll blandningen i bunken medcheesecakesmetenoch blanda väl. Värm upp under omrörning och mosa bären med en gaffel till de saftar sig och sockret smält
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.