Här får du lite av en ”allt-i-ett” panna då du lägger ner fisken i gräddstuvningen. Att tillaga fisk brukar gå väldigt fort, därför rekommenderar jag att börja skala och koka potatisen först
Ingredienser. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt, tillsätt vatten, citronsaft. Vispa till en slät smet. Vispa äggvitan till vit, fast skum och vänd ner i smeten
Tina upp fisken om du använder djupfryst. Servera det i en tunnbrödsrulle eller i en tallrik. Pankopanerad fisk med hemmagjord potatismos, remouladsås och räksallad
Jag och Kevin körde bakdag för någon dag sedan och nu var det ett tag sen jag friterade minipajer så vi gjorde sånna fyllda med banan och nutella, Kevin kunde I N T E sluta äta dom för han tyckte dom var så goda
Senast vi käkade dessa små friterade godingar, med grönsaker och sötsur sås, var när yngsta dottern fyllde år och önskade sig detta till födelsedagsmiddag
Gudagod fisk i panna med en mustig tomat-, vitlök- och bönsås. Den här fisken med matiga bönor och massa smak av basilika och persilja skulle jag kunna äta minst tre gånger per vecka
Ingredienser Portioner. 4 400 g fryst vit fiskfilé (t ex MSC-märkt torsk eller kolja) 1/2 gul paprika 1/2 röd paprika 1/2 liten gul lök 1 liten burk ananas i skivor (à 220 g) 1 dl potatismjöl 1/2 tsk salt olja till fritering Marinad 1 vitlöksklyfta 1 msk torr sherry 1 krm salt 1 krm peppar Sås 1 dl ananasjuice (från burkananasen) 1 dl vatten 2 msk tomatpuré 1 tsk salt 1 msk socker 1 msk potatismjöl 2 msk risvinäger 1/2 msk konc kycklingfond Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Annars är ju tisdagar soppdag här i vårt kök, även om man egentligen "ska" käka fisk på tisdagar. I går arbetade vi båda länge, Anki var på personalkonferens och Håkan hade sin långa arbetsdag som han brukar ha på tisdagar, därav uteblivet inlägg
Stenbit är ingenfisk jag självmant skulle valt, menfiskdisk-killen tipsade mig om att Vendel Ales Stenar, som igår vann White Guide priset “Årets Värt en resa†lagar inkokt stenbit
Friteradfisk. Gräddstuvad spenat Ta fram den djupfrysta spenaten och låt tina • Krama ur eventuell vätska • Fräs den finhackade vitlöken – eller schalottenlök om du inte gillar vitlök – i smöret • Tillsätt spenaten och rör om • Slå på grädden och låt puttra i några minuter • Riv citronzesten över • Smaka av med salt och peppar och servera direkt
Skeda över några matskedar från fettet du friteradefisken i. Extra gott, men inte alls nödvändigt, är att skeda i ett par-tre matskedar från oljan som man friterat fisken i
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.