Att göra egen Sushi är så gott och blir oftast väldigt mycket billigare. Dessutom är det lätt med lite fantasi att få till god vegetarisk och vegansk sushi Det jag tycker är roligast, smidigast och godast är att göra är de traditionella Maki-rullarna med sjögräs runt
Blev sjukt sugen på sushi förra veckan så jag googlade recept. Hittade det här hos 56kilo och det blev mums. 50 gram philadelphiaost. 50 gram philadelphiaost
I helgen så bjöd vi några vänner på sushilunch. Till sushin gjorde alla sin egen blandning av soyasås, wasabi och ingefära, det är bra om varje gäst har sin egen skål att blanda i efter smak
Nigiri-sushi (riskuddar). 4 dl sushiris. 1 bit kombu (torkat sjögräs, ca 15 cm). Koka upp riset, sänk värmen och sjud riset ca 15 min på svag värme under lock. 4 dl sushiris. 1 bit kombu (torkat sjögräs, ca 15 cm)
5 dl mjölk. 50 g smör. 5 dl mjölk. 50 g smör. Om man gillar kallrökt lax och nybakad Klådda (mjukt tunnbröd) är detta recept en höjdare på exempelvis buffébordet
Att vi hade sushikväll i helgen är ingen hemlighet, det kunde man se både här och där. Första biten som skärs bort bjuder på en tjusig sushivariant med extra fyllning
Koka i ca 30 minuter, lägg sen ner potatisen i små bitar och koka i ytterliggare 15 minuter. Fick ett tips av min föredetta granne Torsten när jag var där och hälsade på
Hej allihopa. Jag lever. Jag nästan skäms över vad lite jag har skrivit den här senaste månaden och de ser vi även på vad lite jag har bakat denna månad men jag har helt enkelt inte haft tid
För några veckor sen köpte vi ett sushi-kit i mataffären och nu var det dags att testa det. Vi gjorde både rullar och laxsushi eftersom jag tycker bäst om rullarna och min man tycker bäst om laxsushi
När riset är svalt nog att hålla i handen kan du börja rulla din sushi. Använd bambumattan för att rulla ihop sushin, när du kommer till den delen som inte har ris på sig stannar du till en stund
Igår gjorde jag något jag aldrigt lyckats med tidigare - jag gjorde sushi. Sushiris. Jag har kokat sushiris en gång tidigare och det var en totalflopp så nu när det var dags igen så läste jag på lite extra och hittade den här beskrivningen, som var riktigt riktigt bra och enkel
200 gram sushiris. 0,5 Gurka. 0,5 avokado. 200 gram sushiris. 0,5 Gurka 0,5 avokado 2 noriark. En enkel lunch med få ingredienser och stora variationsmöjligheter
En kollega vid namn Julia ( Tack Julia) omvände för bara någon månad sedan mitt hat mot sushi. Jag är en kött och potatistjej och har endast smakat sushi på en skitvidrig och otroligt otrevlig restaurang på Drottninggatan i Stockholm
Häromdagen gjorde vi hemmagjord sushi till middag och det blev riktigt gott faktiskt, det enda som inte blev helt bra var riset, det blev liksom lite för grötigt men det kanske är för att vi inte har en riskokare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.