300 g ostronskivling 300 g champinjoner (eller shiitake) 125 g salladslök 3 msk vita sesamfrön 250 g broccoli 1 msk sesamolja 4 port ris (klibbigt) rapsolja, till stekning salt
)Hetta upp oljan i en stekpanna och stek köttet i omgångar på hög värme tills marinaden kokat in. Yakinikupå lövbiff (4 portioner)600 gram finstrimlad lövbiff0,5 dl sesamfrön1 msk olja10 cm finstrimlad purjolökYakinikumarinad1 dl japansk soja2 msk strösocker1 msk finriven ingefära0,5 msk sesamolja1 pressad vitlöksklyftaGör så hör
Lägg på salladsbödd och på med ost, grönsaker och sås. renskavsalladostgurkarödlöktomatjalapenosvit kebabsåsröd kebabsåsStek renskaven i smör och salta och peppra
Yakinikupå Oumph. Servera Yakiniku tillsammans med kimchi och ris. Skölj och strimla purjolöken och skala och riv vitlök, ingefära och äpple på ett rivjärn
Vi börjar med den japanskinspirerande rätten som är en yakiniku men gjord på köttfärs. Men jag känner inte riktigt att köttfärs var min grej utan jag vill hellre ha det strimlade köttet till en yakiniku men smakerna var goda
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast bakplåtspapper i två runda formar med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Brantevikssillen är en populär sill och många hittar till bloggen i jakt på ett enkelt recept, byggd på färdig inläggningssill snarare än att köpa sillfiléer
Så härligt med allt älgkött som just nu finns tillgängligt. Jag hade turen att komma över ett fint innanlår och valde då att köra en saftig rostbiff med smak av vitlök, rosmarin och senap
Hjortgryta på ytterlårHjortgryta. Skär köttet i lämpliga bitar och stek dem på hög värme runt om. Hittade en bit hjortkött långt in i frysen och det passar väl bra så här i höstrusket
Här kommer tips på lite tilltugg som ni kan bjuda era vänner på till mellon ikväll. Förra lördagen hade vi gäster hemma och till välkomstdrinken bjöd jag på lite goda tillbehör som är superenkelt att göra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.