I dag bjuder vi er på en helt fantastisk frusen jordgubbmoussestårta med söta smarrigheter i som i alla fall fick Mårtenssons att utbrista i både ohh och lala
Smörj papperet med lite smör. Värm grädden (den ska inte koka) och ha i marabou i bitar. Maräng. Rör om tills allt smält och ställ i kylen minst fyra timmar
Istället vaknade jag upp och monterade ihop min jordgubbstårta till frulle. När marängen är klar och har fått svalna så toppa med krämen och sedan med färska, uppskurna jordgubbar
Tårtan var en ljuvlig skapelse med jordgubbsmousse och lemoncurd, toppad med italiensk maräng. Lägg på mittendelen av tårtbottnen och uppreda proceduren med lemoncurd och jordgubbsmousse
Garnera tårtan med jordgubbar och citronmeliss. Mixa nötterna grovt i matberedare med kniv. Vispa äggvitor till en hård smet, det ska gå att vända upp och ned på bunken
Garnera gärna med färska jordgubbar ochmaränger. Maränger (köpta går bra med). Vad gäller marängerna så har jag äggvitor över då och då så jag slänger alltid ihop marängeroch förvarar i en lufttät burk
Efter att ha varit sugen på jordgubbstårta sedan nationaldagen smakade det så otroligt gott i helgen då jag äntligen fick mumsa på en tårta med jordgubbar och grädde
Jag älskar det som tillbehör till en god glass eller som en pavlova med grädde och bär. Börja med att smälta chokladen över ett vattenbad eller i micron
Ida-Marie var medoch dekorerade noggrant. Nederst mosad banan med uppvispad mjölkfri grädde, andra är mosade jordgubbar även här blandat med uppvispad mjölkfri grädde
På midsommarafton är det ju obligatoriskt med sommartårta och i år gjorde jag en glutenfri tårta med jordgubbar och rabarber på kokosbotten - suveränt god och lätt att göra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.