Sist rör du ner de skalade räkorna. Heta räkorFör 4 pers2 paprikor, gul och röd1 purjolök2 vitlöksklyftor0,5 röd chilipeppar styrka 52-3 msk chilisås eller tomatpuré2 dl matlagningsgrädde eller mjölk om du vill 1 dl vatten1 kg räkor med skalSkiva purjon och hacka paprikorna
Marinera räkorna en stund i kokosolja, salt, chili flakes och vitlök. Rör sedan ner pak choi och koriander och sjögräsnudlar och låt sjuda någon minut innan räkorna rörs ner
När smaken sitter, dra grytan åt sidan och tillsätt räkorna. 300 g räkor. Skär gurka, purjolök och paprika i strimlor, fräs de tillsammans med smör i en gryta
Vänd ner lite bladpersilja och strö resten över räkorna. Räkor,. 500 g stora räkor. Öka värmen och häll i räkorna och rör om och stek ca 2 minuter tills de blivit vacker rosa om du använt råa räkor annars räcker det att de blivit varma. 500 g stora räkor
Lägg ner räkorna och låt dem bara bli genomvarma. Ingredienser för 4 personer300 g skalade räkor eller 600 g oskalade3 msk olja1 msk curry1 tsk paprikapulver½ krm cayennepeppar2 paprikor, tärnade100 g champinjoner, skivade1 burk krossade tomater3 dl matlagningsgrädde1 dl creme fraiche1-2 vitlöksklyftor, pressade3 msk sweet chili sås1 tsk salt1 krm vitpepparGör så härHetta upp oljan i en panna. 300 g skalade räkor eller
Jag väljer att återblogga detta otroligt enkla och goda recept på räkor i grym marinad. Jo, jag hade nämligen dessa räkor i marinad som en av rätterna på min födelsedagsbuffé, en månad senare, och de blev minst sagt uppskattade
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.