Det bästa medhetaräkor är att man själv bestämmer styrkan på dem. För att få mer smak på oljan är "Hemligheten" att man låter koka upp oljan med vitlök och chili och sedan kyla den
Skala räkorna och lägg i såsen. 1 kg räkor. 1-4 tsk sambal oelek (beroende på hur heta ni vill ha dom). Fisk och skaldjur, LCHF, Middag, Snacks och tilltugg 1 kg räkor. 1-4 tsk sambal oelek (beroende på hur heta ni vill ha dom)
Vi hade räkorna till förrätt och använde resten av dipsåsen som sås till den grillade laxen. Servera ett spett per person tillsammans med en liten skål med dipsås och en limeklyfta
Fräs i smör tillsammans med curry. Skala räkorna och rör ner dem i såsen. Låt fräsa med ett par minuter. Låt allt bli varmt men inte koka, då blir räkorna sega
Men, den vårfagra fredagskväll i april förra året då vi första gången åt dessa räkor, pressade vi citron över dem, och dessutom vi svalkade våra strupar med
Avsluta med att strö över hackad persilja. Vet inte om det var chilin som var mild i smaken, eller om mina smaklökar brännts bort av mitt harissamissbruk men stinget fick jag till först efter att jag tillsatt en del cayennepeppar
Servera grytan tillsammans medriset. Lägg i en kastrull och fyll på med vatten. Riv blomkålen på grövsta sidan på ett rivjärn alternativt kör till ”ris” i mixer
Frästa räkormed broccoli i en asiatisk sås på soja, sesamolja, chiliflingor, vitlök och risvinäger. Servera medrisnudlar, glasnudlar, ris, quinoa eller pasta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.