Rabarber och rosensaft Ansa och skär rabarbern i ca 3 cm långa bitar. Koka dem i vattnet i 15 minuter utan omrörning. Sila av i en finmaskig sil eller silduk, ca 1 t imme Matklubben.nu
Gammaldags rosendricka Rosens kronblad ska vara nyplockade och obesprutade. Ju mer rosorna doftar, desto mer smakar saften. Skölj rosenbladen och låt dem rinna av Recept.se
SaftigtRosensaft. Rosensaft. Varje sommar bör, om jag får bestämma, innehålla åtminstone ett rejält saftkalas. Här är några alldeles vansinnigt goda törstsläckare som man kan göra själv Söta saker
Rosensaft Häll rosenbladen i en gryta, inte av aluminium och häll på vattnet. Koka 5 min under lock. Tillsätt socker och citronsyra Matklubben.nu
Gör egen saft på det vackraRosensaft 2 l rosenblad, lätt packade2 l vatten1,2 kg strösocker2 msk citronsyraGör så här 1. Rosorna ger saften en vacker färg Hildas hem
Hallon och rosensaft Lägg 1 kg frysta hallon i en rostfri gryta. Häll på 6 dl vatten. Koka 10 minuter. Häll massan i en silduk och låt stå och rinna minst 30 minuter Matklubben.nu