Rosensaft

Rabarber och rosensaft

Ansa och skär rabarbern i ca 3 cm långa bitar. Koka dem i vattnet i 15 minuter utan omrörning. Sila av i en finmaskig sil eller silduk, ca 1 t imme
Gammaldags rosendricka

Gammaldags rosendricka

Rosens kronblad ska vara nyplockade och obesprutade. Ju mer rosorna doftar, desto mer smakar saften. Skölj rosenbladen och låt dem rinna av

Saftigt

Rosensaft. Rosensaft. Varje sommar bör, om jag får bestämma, innehålla åtminstone ett rejält saftkalas. Här är några alldeles vansinnigt goda törstsläckare som man kan göra själv
Rosensaft

Rosensaft

Häll rosenbladen i en gryta, inte av aluminium och häll på vattnet. Koka 5 min under lock. Tillsätt socker och citronsyra
Gör egen saft på det vackra

Gör egen saft på det vackra

Rosensaft 2 l rosenblad, lätt packade2 l vatten1,2 kg strösocker2 msk citronsyraGör så här 1. Rosorna ger saften en vacker färg
Hallon och rosensaft

Hallon och rosensaft

Lägg 1 kg frysta hallon i en rostfri gryta. Häll på 6 dl vatten. Koka 10 minuter. Häll massan i en silduk och låt stå och rinna minst 30 minuter