Första gången jag gjorde cookiesen (påLCHF-vis och med kokosolja) lät jag degen vila i kylskåp och skar skivor av den, andra gången (med rårörssocker, vaniljsocker och mandelolja) rullade jag degen till bollar direkt och gräddade
En av mina absoluta favoriträtter genom hela livet är raggmunk. Mamma lagade dem alltid på sitt eget sätt med riven lök i smeten vilket jag har fortsatt med
Hej igen på er. Idag bjuds det "äggakaka" här på bloggen. En skön inledning på helgen önskas ni alla. Lägg kantarellerna i kall panna utan något fett, och sätt på värmen
Denna måndag bjöd på ett riktigt vackert höstväder och luften var så otroligt frisk att andas in. En rejäl klick vispad grädde och några färska bär på passar utmärkt
gjord på grädde, ägg och mascarponeost. Häll upp grädden och vaniljen i en rejäl skål och vispa hårt (jag har en skål på 4,8 liter till min Kitchen Aid)
Ställ grytan på spisen och koka bort överflödigt vatten så att moset inte blir vattnigt. Jag har hela veckan planerat att göra rotmos i helgen och idag var det dags
Den här rätten kom jag på då jag hade blomkålsris över. Osten tillsatte jag dels för att få till en frasig yta, men även för att man ska kunna äta dessa som en fullständig måltid och inte behöva tänka på att tillsätta andra proteinkällor
När man läser min blogg är kanske inte hälsosam det första som kommer upp i tankarna. Sanningen är dock att jag gillar att vara hälsosam, gillar att äta nyttigt
Jag inser att ni ofta får stå ut med återblickar till min barndom här på bloggen, men nog är det så att mycket av våra referenser till mat grundläggs under uppväxten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.