Mixa ärtor, crème fraiche och olivolja tillen slät kräm med en stavmixer. Hittade det här receptet hos Elle Mat & Vin och det är ingen mindre än Karin, som driver bloggen Trattoria som står bakom den goda förrätten
Blanda övriga ingredienser (utom rommen) och rör ned lax och kräftstjärtar. Man kan också lägga en salladsbädd under röran och peta dit lite dillvippor på toppen av det hela
För Håkan är det fredagskänsla igen, det hör inte till vanligheterna att vara ledig helg efter helg på detta viset, har faktiskt inte hänt sedan arbetslivet satte igång
Tilldenna smakrika lilla förrätt dricker vi pinot noir, gärna en amerikansk sådan. Salt & vitpepparHär är en skittråkig bild på vad som behövs tillcremen
Lite olika grönsaker finns det alltid hemma så jag använder lite olika från gång till gång men det räcker att bara ha lite svamp hemma så blir äggengenast lite roligare
Lägg upp laxbitarna på enliten tallrik, klicka ut lite dillmajonnäs vid sidan om laxen och toppa med brödsmulorna, lite skalad gurka, dill och svartpeppar
Hade lite lax kvar sedan onsdagens middag så dentillsammans med några räkor och dumplingsark (jag har en förpackning i frysen som jag låter halvtina och kan då avlägsna så många små ark jag behöver, sedan tillbaka in i frysenigen) fick vi oss ävenen god litenförrätt - och därmed var påsken inledd
Kanske för att man kopplar det till sommarlov, sommarstället, mys med familjen, allsång i vardagsrummet…ja, lite allt möjligt som hör sommaren och ledighet till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.