Valnötstårta
Milda.se
Milda.se

Valnötstårta

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 175 g Milda mat & bakmargarin
  • 2 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 2 tsk kanel
  • 2 1/2 dl Milda Visp
  • 100 g valnötter
  • 100 g blockchoklad
  • 1/2 tsk vaniljsocker

Beskrivning

    Sätt ugnen på 180° C.

    Rör Milda mat & bak med socker vitt och pösigt. Tillsätt ägget under vispning och vänd sist ner vetemjöl blandat med kanel.

    Rita upp tre tallriksstora cirklar på bakplåtspapper och fördela smeten. Bred ut så tunt det går.

    Grädda i 7-8 minuter. Lägg bottnarna upp och ner på plant underlag och ta bort bakplåtspappret.

    Vispa Milda visp fluffigt och smaksätt med lite vaniljsocker och hackade valnötskärnor. Ställ i kylen en stund.

    Smält blockchokladen, bred den över en av bottnarna och garnera med några valnötshalvor. Strax innan servering lägg ihop bottnarna med chokladbottnen överst och den kalla valnötsgrädden mellan.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.