Vegetarisk quinoagryta
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Quinoagryta med jordnötssmör 2 port + matlåda
  • 2 portioner kokt quinoa
  • 1 rödlök, hackad
  • 1 sötpotatis i tärningar
  • 2 cm riven färsk ingefära
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 krm kanel
  • 1 liten aubergine i tärningar
  • 1 liten zucchini i tärningar
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 burk krossade tomater
  • 2-3 dl grönsaksbuljong
  • 1 dl jordnötssmör
  • salt och peppar
  • Till servering
  • lime
  • hackade salta jordnötter
  • het sås typ tabasco eller sriracha
  • Stek rödlök och sötpotatis på medelvärme tills löken mjuknat.
  • Tillsätt ingefära, vitlök, spiskummin och kanel och låt det puttra med ca 1 minut.
  • Blanda ner tomatpuré, krossade tomater, 2 dl buljong och jordnötssmör och låt det puttra upp.
  • Rör om så att smöret blandar sej ordentligt och löses upp.
  • Tillsätt zucchini och aubergine och låt grytan småputtra tills sötpotatisen är genomkokt.
  • Spä på med mer buljong eller vatten under tiden om det behövs.
  • När sötpotatisen är mjuk häller du i quinoan, blandar om och låter det bli varmt.
  • Smaka av med salt och peppar och servera med tillbehören.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.