feta- eller saganakiost. Sätt ugnen på 250 grader. Skålla tomaterna, skala dem och hacka fint. Hetta upp oljan i en kastrull Tillsätt lök och stek tills den mjuknat, cirka 5 minuter
Shrimp saganaki2 port (ätes som en förrätt eller lättare måltid)ca 300 g räkor med skal3-4 stora smakrika tomater, gärna kvisttomater2 vitlöksklyfotr, finhackade1 liten gul lök, finhackadoljafärsk bladpersiljasalt & peppar1 dl vatten och 1 msk skaldjursfond2 msk vitt vin2 tsk kinesisk sojaspäd ev med lite vattenfetaostFräs lök och vitlök i oljan så de mjuknar men ej tar färg
Igår gjorde jag den efterlängtade shrimp saganaki som jag åt på Kreta ett antal gånger. Jag hade dock inte så bra flyt med att hitta saganakiost, i affären hade de ingen aaaaniiiing om vad det var så jag improviserade lite och tog halloumi och fetaost istället och det gick jättebra
1. Skär osten i 1 cm tjocka skivor. Vänd dem i mjöl och stek dem på båda sidor i olja. 2. Låt osten rinna av på hushållspapper och servera den med citronklyftor
Ingredienserfast potatisrödbetorzucchinifänkålportabellobroccolipäronsaganaki (eller haloumi)Värm stenen i ca 40 minuter i 275 grader. Det gäller också att tajma in stekningen av saganakiosten vilket tar ca 5 minuter
Skär osten i skivor, ca 1 cm tjocka. Vänd skivorna i vetemjölet, sedan i det uppvispade ägget. Dela citronen i 4 delar, skiva gurkan och skär tomaterna i klyftor
Men den här gången slog vi till på en ny liten rätt, nämligen Räksaganaki. Saganaki tycker jag låter mer japansk än grekisk som rätten ursprungligen härstammar ifrån
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.