Jag tänkte att jag skulle ge ert ett kanonrecept på goda inlagda vitlöksklyftor. Strimla chili, riv örter, plocka fram peppar mm – ner med allt i skålen och rör om
I med grönsakerna, gärna i steriliserade burkar. Samt slängde i några kvistar rosmarin och timjan och ett salviablad, allt still-going-strong i trädgården
Skär fyra längsgående djupa snitt med en vass kniv. Jag läste i en mattidning för ett tag sedan om att det var någon som älskade inlagdacitroner och hade dem högt upp på sin lista över smarriga ingredienser
Häll upp den varma löken i en väl rengjord, gärna steriliserad glasburkmed tättslutande lock. 13 kvistar rosmarin. 11-2 lagerblad. 1ca 15 lökar, gärna olika sorterKoka upp lagen av ättika, vatten och socker. Lägg ner den skivade och delade löken i den kokande lagen och sjud löken i ca 10-15 minuter beroende på lökens storlek
Lägg sedan i citronerna och pressa ihop dem rejält med knytnäven. 4&mdash. 6 ekologiska citroner vatten, kokande grovt salt saften av en citron lagerbladhela korianderfrön hela pepparkorn, gärna flera olika sorter Kryssa citronerna uppifrån och ner, men låt biten närmast stjälken hänga ihop. Desinficera en stor glasburkmed tättsittande lock genom att lägga den i kokande vatten eller ställ in den i ugnen på 100 grader
Häll lag och fänkål i väl rengjorda burkar. 11 dl ättika 12 % 2 dl socker 3 dl vatten 1 tsk salt 1 st röd chilifrukt i tunna strimlor 1 st citron det yttersta finrivna skalet 2 st fänkålsståndBlanda ättika, socker, vatten och salt. 1Låt fänkålen puttra i lagen i några minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.