Ta upp degen på bakbord, mjölat med valfritt glutenfritt mjöl. Förbered plåtar med bakplåtspapper. Degen ska kännas kletigare än vad du föreställer dig – hellre för kladdig än för fast
Goda glutenfriaoch mjölkfria syltgrottor. Glutenfritt/ mjölkfritt/Lchf den. Idag satt jag ute i vår lilla trädgård på jobb och drack efter-lunchen-kaffe
Det här är en rejäl sats som räcker till många hungriga, och som jag delade med mig av till familjens sjuklingar som inte riktigt orkade med att laga mat
Glutenfriaoch mjölkfria bovete- och havrescones med chiafrön. Jag har vänner ochfamiljemedlemmar som är just både gluten och mjölproteinintolerenta och därför känns det extra viktigt att kunna erbjuda bröd och kakor som håller för alla sorters önskemål
Blanda mandelmjöl och bakpulver och vänd ned i äggpöset med luftiga tag. Jag har sedan dess hunnit göra kakan ytterligare en gång, då med kokosflingor i stället för vit choklad eftersom jag hade slut på den
Perfekt till festfika med glass eller grädde ochmed en drös jordgubbar eller andra färska bär till. Det blev alltså en mjuk äggulekaka med fräsch smaksättning av citroncurd
Vi skulle ha haft den som en liten förrättsshot på påskbuffén, men i den allmänna villervallan med barnbarn som kravlade omkring och tjoade, ägg som skulle garneras, Jansson som skulle värmas och köttbullar som skulle stekas så glömde jag precis bort den
Banankakan är både glutenfrioch mjölkfri, men inte helt vegan eftersom den innehåller ägg. Efter det har jag faktiskt repriserat kakan flera gånger med alldeles nyköpta fräscha bananer och dito dadlar
Liknande recept finns tydligen även i Marocko, medelhavsområdetoch mellanöstern. Kakan är toppengod att äta som dessert med vispad grädde eller kokosgrädde
Blanda hjorthornssaltet med lite av mjölet och rör ner i degen. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Dessutom är de glutenfria så perfekta till kalas när man har allergiker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.