Ville göra hälften med vit choklad och hälften med ljus choklad. Har du inte tillgång till en matberedare går det jätte bra att lägga kexen i en påse och kavla med kavel över påsen tills dem blir småsmuliga
Omöjliga, OMÖJLIGA att misslyckas med. Du bara rör ihop smeten med en sked/slickepott. Dessutom blir de inte torra utan sådär saftigt goda med tydlig smak av mandelmassa och bittermandel
Om det är likadant för Ida, dvs det går bra med mandel i bakverk, så vill jag att hon testas mot det och inte bara rå mandel så därför bakade jag dessa mazarinmuffinsmed mandelmassa som vi tar med oss till sjukhuset
Vispa ihop mandelmassa och smör med en elvisp i en bunke. Ät med lättvispad grädde. Hallonglasyrca 20 g hallon, passeradeca 3 dl florsocker. Eller tryck ut degen i en form med löstagbar kant, 23–24 cm i diameter klädd med bakplåtspapper i botten
Garnera alternativt med hallon. Hallonglasyr. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Mal 1/2 dl sötmandel i mandelkvarn och blanda det med 1/2 dl strösocker
Han tog ofta med sig bakverk till sitt förra jobb och dom verkligen om det. Nu när han hade hunnit jobba ett par veckor så tänkte jag att det var dags för honom att ta med fika till nya jobbet
Garnera med hallon. 1Receptet gäller för 14 st 175 g Arla® Svenskt Smör 75 g mandelmassa 1 ägg 8 droppar bittermandelarom 1½ dl Arla® mjölk 2½ dl strösocker 3 dl vetemjöl 1 msk vaniljsocker ½ tsk bakpulver Hallonglasyr. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter
Peppad av framgången med min chokladkaka med svarta bönor häromsistens, tänkte jag försöka mig på ytterligare en nyttovariant av kaka, den här gången med kikärtor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.