(Vasslen kan du om du vill spara och använda som degvätska till matbröd, bullar eller varför inte till chapati - det blir jättegott mjukt bröd av det, testa så får du se
Här är ett tvättäkta recept på perfekta Ungerska Lángos, dvs ett friterat bröd med fyllning på. Fritera bröden i någon minut per sida tills de blir gyllenbruna
Länge har jag gått och tänkt att jag skulle göra ett gott och saftigt morotsbröd som är hälsosamt och packat med fibrer, vitaminer, proteiner, bra fetter och med få kolhydrater
) Idag har jag ägnat dagen åt att baka lite matbröd och rätta nationella prov. )Brödbaket resulterade i två sorters kalljästa frallor samt klassiska goda sirapslimpor
Underbart gott med färskt matbröd på morgonen som dessutom kräver minimal insats. Du sätter degen kvällen före, jäser i kylen över natten och bakar dem klara på morgonen
Så nu har jag klagat lite, nu till det roliga det kalljästa matbrödet jag bakade häromdagen. Det fiffiga med det här brödet är att du gör det på kvällen och låter det jäsa i kylen över natten och gräddar det på morgonen, hur gott är det inte med nybakat bröd till frukost