I dag hade vi lite funderingar på att kanske placera våra rumpor på någon av stans restauranger, men efter lite funderingar och "ännavännande" så kom vi fram till att vi faktiskt inte var riktigt sugna på det
- Blanda ihop en marinad på alla ingredienser utan päronet och sesamoljan, och marinera älgfilén (helst över natten) men funkar också att bara marinera en halvtimme innan rätten tillagas
För ett tag sedan bjöd Mattias på supergod älgfilé med whiskeysås och västerbottenspotatis. Det smakade väääldigt gott och jag håller med Tea som sa "sånt här kött kan vi väl äta flera gånger samma vecka"
Nyårsafton firades kungligt i vårt hem igår eftersom det dessutom råkar vara vår 2-årsdag. En trerätters middag blev det i vanlig ordning och i början var det tänkt att vi skulle köra samma meny som förra året, men jag ändrade mig för någon vecka sedan
Rödvinsky. häll lite olja i botten på en liten kastrull. fräs schalottenlök tillsammans med. vitlök,tomater,rotselleri,morot och finhackad chili med några kärnor ca 5-10 min så smakerna riktigt gifter sig
Första adventshelgen är här och alla ljusstakar och stjärnor är framme. Mysigt. Det är inte direkt något vinterväder, när jag skriver detta knakar det i vårt gamla hus av stormvindarna utanför