Det var så länge sen jag gjorde en smörgåstårta så förra veckan, när jag hade en ledig dag, så passade jag på att göra en för mig ny sort med skinka och bacon som fyllning
Nu ikväll har här mumsats smörgåstårta, så himla gott. Detta är min absoluta favorit när det gäller smörgåstårtor och den görs lite då och då när det vankas kalas
Skär av bröden så att två gånger bredden blir lika med längden. Då blir tårtan en kvadrat. Förväll morötter och purjolök i kokande lättsaltat vatten ca 3 minuter
Hur horribelt somliga än tycker att smörgåstårta är så kan jag inte hjälpa att jo. När jag var ung och utbildade mig inom restaurang var det egentligen i varmköket jag ville hålla hus men ännu hade inte tiderna blivit sådana att kvinnor var riktigt välkomna där
Lata mammans blogg om mat och annat som gör livet värt att leva!
Vill du inte baka egna bottnar så använd formbröd i stället när du gör den här festliga tårtan med ljuvligt krämig fyllning Det här behövs för ca 8-10 bitar