Nu är det helg och landets grillar kommer att gå varma. Jag gillar spett på grillen. Perfekt att få sätta precis vad man vill ha på sitt eget spett och så går det fort att grilla
Detta är en rätt som är hur smarrig som helst, lite pill är det dock men helt klart värt det. Vanligtvis används schnitzel, men jag brukar använda benfri kotlett som jag bankar ut till tunna skivor
Fräs lök och vitlök i 2 msk olja och krydda. När löken är mjuk, rör i 1 msk av fänkålsfröna, 2 tsk malda kryddnejlikor, lagerblad och rosmarin och låt dem koka i 1 minut
Klassisk dansk fläskstek kan du göra på fläsksida som ofta har svålen kvar. Annars går det bra med karré, benfri kotlett eller skinkfransyska så länge de har svålen kvar
Här kommer receptet på 3. e kvällens huvudrätt, Schweinhaxe. Det finns en hel del olika sätt att tillaga schweinhaxe, men vi valde att börja med att koka läggen tre timmar i vatten med morötter, rödlök, lök, vitlök, lagerblad, vitpeppar och en dansk öl
Du behöver. 1 kg fläsklägg50 g bacon1 morot skuren i små bitar2 lökar i skivor3 blekselleri stjälkar i små bitar1 msk färsk timjan eller 2 tsk torkad33 cl ljus ölSmör till stekningOlivolja till stekningSalt efter smakSvartpeppar efter smak2½ dl creme fraicheSå här gör Du
Koka upp 2 liter vatten i en rymlig gryta. Lägg ner läggen och tillsätt kryddorna samt löken i bitar. Koka upp och sjud under lock tills köttet lossnar från benen, 1¼-1½ timme