Skira äggen. Vispa äggvitorna till ett styvt skum. Vispa samman äggulor, socker, mjölk och grädde. Blanda samman vetemjöl och bakpulver och tillsätt genom att sikta i det genom en sil så att alla klumpar försvinner
Smula ner jästen i en skål och tillsätt 1 tsk socker och 1 msk mjölk och blanda samma noga. Ställ åt sidan en stund på varm plats så att jästkulturen kan komma igång ordentligt (denna metod är bra också vid brödbak)
DANSKA FRIKADELLER. För att variera köttbullarna kan man ibland koka dem till frikadeller. Med ris och en stark currysås får man en enkel men spännande vardagsrätt
I fredags kom jag plötsligt att tänka på rosenbröd. Numera är jag så fast förankrad, ja, närapå slentrianmässigt låst i mina standardbröd under veckorna
Pärs danska rågbröd med solros- och pumpafrön. Detta bröd kräver en hel del passiv tid men belöningen blir så mycket större när du väl kan plocka ut det rykande, väldoftande och nygräddade brödet från ugnen
1. Skär kinakålen i fyra delar på längden och skär bort rotpartiet. Kapa i ca 2 cm breda remsor. 2. Lägg kålen i en stor skål (ren och rostfri kastrull/gryta går också bra)
Smält margarinet. Häll mjölk i margarinet och låt det bli fingervarmt (37 grader). Smula jästen i en bunker/skål och tillsätt sirapen och låt jästen smälta under omrörning
Dessa danska små tapas som ger ok på att äta en drös mackor till middag. Fredags- och lördagsmiddagen har blivit väldigt viktig för barnen att få vara med och bestämma vad som skall superas
1. Hacka löken och vitlöken och stek den mjuk och genomskinlig i fettet i en stor kastrull. (Olja för dig som vill ha helvegetariskt, men smör blir godare
Imorgon bär det av till Budapest för några dagars efterlängtad semester. När det vankas utemat i flera dagar så känns det rätt bra att äta klassisk husman såhär dagen innan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.