Idag bjuder köket på saftiga lammfärsbiffar. Krydda med salt och peppar. Grillolja att pensla med. i glaset föreslår jag både en sydafrikan och en italienare
Middagen idag blev en jättemumsig kycklingfilé i ugn med ugnsrostad sötpotatisoch fetaoströra. Salta och peppra och krydda ev med andra kryddor som du gillar
Rätten blev i slutändan friterad sötpotatismed rödlök, fetaost, rostade solrosfrön och gräslök. Häromdagen testade jag att skiva den och steka den i rikligt med olja, så att den blev knaprig på ytan
Linser är så gott och rika på mättande protein och fibrer, medan kolhydraterna som finns är komplexa och tar tid att bryta ner vilket i sin tur innebär att vi håller oss mätta längre
Jag serverade medsötpotatis i ugn och broccoli. Igår lagade jag fisk till middag enligt ett av mina absoluta favoritrecept - torsk i ugn med purjolöksgrädde
Om du har en halv sötpotatis, lägg den med snitt ytan ner på en plåt. Toppa med broccolimos, keso, ugnsrostade kikärtor (se receptlänk ovan) och granatäppelkärnor
Hetta upp en stekpanna med olja och fräs grönsakerna i ett par, tre minuter. Salt och peppar. Koka couscousen enligt anvisningarna på förpackningen och blanda sedan med sojabönor, avocado i mindre bitar och majs
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.