Sätt ugnen på 225 grader. Blanda vatten, olja och salt i en skål. Rör ut jästen i vattnet. Blanda ner vetemjölet och durumvetet och arbeta degen tills den släpper från kanten
Idag visar jag receptet på Kickis rullrån. Som ni ser har jag provat både skålar och rullrån, får se om jag tar mig tid och gör några strutar också innan jag lämnar tillbaks järnet
Senaste tiden har jag haft en stor lust att baka något men har inte vetat vad. Sedan såg jag detta recept i senaste numret av Matmagasinet och ville prova det
Skölj, ansa och skär rabarbern i bitar och lägg i en ugnssäker form. Strö över potatismjölet och skaka formen så att potatismjölet fördelas över bitarna
Koka upp vattnet och häll det över havregryn och vetekross. Låt svalna till 37º. Rör ut jästen i vattnet, tillsätt smör, farinsocker, rågmjöl, bakpulver, vetemjöl och salt
Tror jag hittat en av hemligheterna som gör brödet så där extra fluffigt att det känns bageribakat. Hemligheten stavas durumvete och finns i en affär nära dig
Underbart goda bröd bakade med surdeg med långjäsning över natten. Du måste ha en aktiv surdeg, råg eller vetesurdeg, som är riktigt bubblig och med skum på ytan
Koka upp riset i lättsaltat vatten. Stek baconet i små bitar. Blanda sedan ihop sopporna i en kastrull ihop med en del vatten (använd en av burkarna från sopporna) och rör i äggulorna, koka sedan ihop allt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.