Använd lergryta och få en mustig god gryta som sköter sig nästan själv. Alla ingredienser…. bara att låta puttra på länge ugnen så har du middagen klar när du vill
Recept. recon1. fre, 2013-09-27 11. 21. 60min. (0). Lägg lergrytan och locket i kallt vatten ca. 15 minuter. Skär äpplena i klyftor, skala och skiva ingefära och lök
Lägg grytan i vatten 10-15 minuter. Skär köttet i mindre bitar. Bryn dem i matfettet i en stekpanna. Skala lök och potatis, skär dem i skivor, skölj och skiva champinjonerna
1* Lägg grytan i vatten 10-15 minuter. 2* Skala lök potatis skär i klyftor. 3*Lägg potatisen i botten sen lök häll över tomatkrossen smula buljongtärningen över
Låt lergrytan ligga i blöt några timmar innan den används. Den kan annars spricka. Blanda puré, vinäger, enbär, vitpeppar och olja till en marinad och lägg i en plastpåse
Lös upp jästen i lite vatten och häll på resten av vattnet. Blanda mjöl med salt i en stor bytta, jag fick använda min 5 liters gryta, då min bakskål blev för liten när den jäste
preppar inför middagen med att fixa riset till tonfiskgratängen. Jasminris blir det idag. När jag kokar ris gör jag det alltid i lergryta/romargryta i ugnen eller mikron
Påskkyckling säger originalreceptet men jag har gjort min egen variant med quornfiléer istället. Allt som tillagas i lergryta blir riktigt gott och detta är inget undantag alls
Jag hade mina revbensspjäll i ugnen i ca 3-4 timmar. tjocka revbensspjäll, minst 1,5 kg2 gula lökar, grovhackadeen burk mutti körsbärstomater4-5 dl rött vin5-10 vitlöksklyftor3 lagerblad2 msk worchestersåsOm du använder en lergryta sätt den i kallt vatten 30 minuter innan användning, annars kan det finnas risk att den spricker