Jag passade på när det var extrapris till påsk, och la laxen i frysen, och den kom till användning när döttrar och mågar kom hem för att hjälpa till med vårkrattning och diverse annat småjobb på gården
Tomater, fetaost med ännu mera örter och oliver, en krämig smakexplosion att täcka din laxfilémed. Laxdax var det här i Mårtenssons kök, jo då idag igen men vi har varit väldigt sugna på fisk de senaste dagarna och då kan det dugga extra tätt mellan fiskinläggen här i köket
Den här ugnsbakade saftiga laxenmed en len citron ochbasilikasås fick bli veckans fiskrätt. Vi åt den med pressad potatis och en sallad gjord på rödbetsblast
Krydda med salt och citronpeppar. "Hemma" har vi aldrig kunnat äta fisk pga allergi hos min pappa och sedermera min lillebror, bara doften av fisk utlöste allergi
Sen på kvällen så grillade vi laxoch åt det tillsammans med potatismos och kronärtskockskräm. Men jag låg faktiskt ute en hel del i solstolen och rättade
Salta och peppra laxfilébitarna. De ska gärna vara snabblagade ochmed en rejäl smak. Enklare fiskrätt än denna får man leta efter och den bjuder på fina, rena smaker av örter, ost och citron
Smaka av med salt och peppar. Avokado- ochbasilikasås. Hyvla över lite smör och lägg på en citronskiva. Nu blev det ju inte så, utan i stället slängde vi ihop ett gäng laxrullar som från början var tänkt skulle utgöra förrätt, men som mättade tillräckligt bra för att fungera som huvudrätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.