Åh, vad underbart skönt det är med fredag och att ha en ledig helg framför sig. För er som vill laga till något smarrigt i helgen kan jag rekommendera denna rätt som jag lagade tillsammans med mina fantastiska syster-söner som båda två arbetar som kock
Ugnsrostad butternutpumpa medrotfrukteroch brysselkål. Då kan man servera dessa grönsaker med en bit kött eller kyckling, eller till ochmed vegetariskt med en god hummus, tzatsiki, hembakat bröd och kanske lite små plock av oliver och fetaost
För någon vecka sedan åt vi den här lådan med ugnsrostad brysselkål med bacon ochlök. Jag är ganska "ny" på brysselkål och har inte lagat så jättemycket mat med det tidigare
Kryddat med flingsalt, rapsolja, cayennepeppar, färska örter. Har ringlat lite honung över rotfrukterna, denna kommer från Bogesund, köpt från grannens dotter
Gårdagens och dagens middag består av en helstekt kalkonfilé (bryn hastigt i stekpannan och laga sedan färdigt i ugnen, innertemperaturen ska upp till 72 grader) med ugnsrostad sötpotatis och palsternacka (olivolja, torkad timjan och flingsalt på) och en chevrékräm gjord på crème fraiche, chili och chevréost. Supergott och det gick riktigt snabbt, bara 20 minuter på 225 grader i ugnen
Stek lök i smör på medelvärme. Skala och finhacka löken. Ugnsrostaderotfrukter. Testa gärna denna härliga rätt med mör hjortfilé, ugnsrostade rotsaker samt en krämig kantarellsås som man bara vill ha mer av
Skrubba, skala och skölj alla rotfrukterochlöken. smörstekt schalottenlökoch kryddblandningen. Egentligen är det en vanlig pannbiff med lite ugnsrostade grönsaker men det som gör det lite extra är att
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.