Det här mina vänner. Det är husmanskost at it’s best. Och, precis som min pappa en gång i tiden lagade det så är det också drypandes av fett och godsaker, precis som det ska vara
Jag led av lite grillabstinens idag, då jag faktiskt inte grillat på hela helgen trots sommarvädret. Men idag blev det grillade Morotsbiffar tillsammans med en ursmaskig Potatissallad
Jag tror bestämt att våren fått Let´s dance-fnatt och dansar tango. Två steg fram och ett steg bakåt. Det såg ju riktigt lovande ut för några dagar sedan med vårvärme, solsken, snödroppar och tussilago, men nu har det svängt med besked
Smaklig vego-middag. potatis, cirka 3-4 per pers lite beroende på hur stora de är3 stora morötter10 cm purjolök5 cm squash5 cm aubergine3-4 dl stekt svamp (valfri sort)solhavre och Oatly imatsalt, peppar och riven vitlökJag strimlade potatis och morötter med den grova rivskivan i matberedaren
Det här receptet är beräknat för tre vuxna som inte är vrålhungriga. Spiskumminsmaken sitter i gräddfilssåsen och ger wrapsen det där lilla extra som gör att man blundar och njuter
Man kan fråga sig vad det egentligen innebär att laga mat från grunden. Ska man verkligen laga mat från grunden på riktigt så bör man rimligtvis mala sitt eget mjöl och bara använda färska råvaror
Härromveckan hade jag fint luchbesök av en god vän och vegetarian från Stockholm. Jag har länge velat göra riktigt mustiga grönsaksbiffar (tänk vegoburgare på MAX) och nu såg jag tillfället
För den som inte vill vara utan köttbullar på julbordet men ändå äta vegetariskt kommer här ett recept på en vegetarisk variant som ser ut precis som köttiga bullar (om utseendet är viktigt)
Det är behändigt att göra mat som fixar sig själv i ugnen. Jag gjorde häromdagen en vegetarisk biffsmet som jag skopade upp i en muffinsplåt och slängde in ugnen - så där bara
Den här rätten har jag gjort flera gånger den är kanon god. Provade den första gången när jag under våren hade Linas matkasse, som jag använder mig av ibland
Har ni börjat äta julmat ute i stugorna. Igår kväll gjorde jag en vegetarisk Janssons frestelse eller som min svärmor brukar kalla den vegetariska varianten för Olssons frestelse
Den här jättegodagoda, rotsaksgratängen kan ätas som ensam vegetarisk rätt tillsammans med någon sallad, men den kan också ätas som tillbehör till något annat
Här har vi ett perfekt exempel på varför jag är en receptslav. Någon har faktiskt kommit på ett bra recept och då tycker jag inte man ska börja krångla med det