Stort långjäst surdegsbröd
Korv & Bröd
Korv & Bröd
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 50 g rågsurdegsgrund
  • 50 g vetesurdegsgrund
  • 50 g fint rågmjöl
  • 150 g ekologiskt vetemjöl special
  • 450 g vatten
  • 300 g ekologiskt vetemjöl special
  • 150 g dinkelmjöl
  • 100 g ekologiskt grahamsmjöl
  • 100 g rågsikt
  • 100 g durumvetemjöl
  • 25 g havssalt
  • 5 minuter till. Lägg över degen i en oljad plastlåda och vik ihop den till ett knyte från fyra håll. Ställ in degen i kylskåpet och vik ihop den någon gång till under kvällen.
  • 275 grader med en plåt i mitten och en längst ner. Tag fram degen, mjöla köksbänken och lägg upp degen på köksbänken. Drag ut degen till en rektangel, vik på mitten och rulla lite till en limpa. Låt limpan vila medan ugnen blir riktigt varm och snitta brödet om du vill precis innan du sätter in brödet i ugnen. Samtidigt som jag satte in brödet i ugnen hällde jag lite kallt vatten på den nedersta plåten för att få ånga i ugnen. Jag minskade också temperaturen till 250 grader och satte på varmluften. Efter 15 minuter satte jag in termometer i brödet och vände (eller roterade eller vad man ska säga) på plåten. Efter knappt 25 minuter hade brödet fått färg och var 83 grader inuti så jag stängde av varmluften för att det inte skulle bli för bränt. Efter 38 minuter var det 99 grader inuti och helt perfekt!

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.