Det behövs inte så mycket tid på förberedningen, man tar helt enkelt vad som kyl, frys och skafferi erbjuder och blandar samman med fantasi och inspiration och så plötsligt står man där med ett fat av godsaker att sätta i sej
Bla crostini med tapenade, manchego ost, melon & fetaostsallad som dessvärre inte fångades på bild. Blanda avokadon med räkorna, rucola & vinägretten i en stor skål
Blanda allt i en kastrull tillsammans med de sköljda bönorna. Stekt aubergine och haloumi med zatarSkiva aubergine i centimetertjocka skivor och stek på hög värme i mycket olivolja och lite flingsalt
Den här fantastiskt goda laxen serverades rå tillsammans med japanska tillbehör. I senaste Elle Mat & Min hittade jag ett recept med spenat och edamamebönor som med sin extremt goda dressing passade utmärkt till laxen
Vi gjorde det enkelt för oss under resan och dukade fram ett stort bord medplockmat. Det var lax, kycklingspett, salami, cognacsmedwurst, rostbiff, räkor, kräftstjärtar, ostar, kex, bröd, potatissallad, korvar, dallassallad, guacamole, nachos och olika röror
medans regnet mestadel vräkte ner. Så till kvällen blev det en liten plocktallrik med massa godsaker och ett Cava vin som var en nyhet på Systembolaget, och som smakade och passade perfekt till maten
Vi kom fram att "borta bra men hemma bäst" med mina barn och det gläder mig. På bilden har vi hummus, rostade färsk potatis, paprikor fyllda med ost, marinerade vitlök, kyckling, auberginer och morotssallad
Sitter och mumsar på lite svenska jordgubbar med lättvispad grädde. såg en sås, med mynta och fetaost, på Helenas blogg i går som jag blev sugen på att testa
Här kommer recept på förra fredagens storkok med lite inspiration från maten vi åt i Istanbul. ) Som komplement till tomatsåsen skulle man också kunna ha en kall yoghurtsås, men jag hade ingen yoghurt hemma, så det fick duga med enbart tomatsåsen
Det blev plockmat i form av fetafylld spetspaprika, barbequechampinjoner, hummus med soltorkad tomat, marockansk sallad, zucchinirullar, grillspett, såser och rotfrukter i ugnen
/ Annonssamarbete med Valio /. För att tjuvstarta julen och börja äta ikapp mig på just laxen så byggde jag ihop en julig macka med just gravad lax – och jädrar så gott det blev
Det blev också en saffranspannacotta, receptet är från Arla men jag hittade det hos Charlotta på Matrepubliken och testade med gelésocker istället för socker och gelatin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.