5 dl rågsikt. ½ tsk salt. 2 tsk bakpulver. 50 g margarin. 2 dl mjölk. Blanda rågsikt, salt och bakpulver. Blanda margarinet med fingertopparna till en smulig deg
Enklare än såhär blir det nog inte. )1 skinkstek (runt 1 kg)oljavalfria kryddor (jag tog rosmarin, timjan, salt, peppar)soja (eller om man vill marinera den med grillolja funkar lika bra)Marinera allt och låt stå och dra, (allt från 3 timmar till 12)Bryn sedan steken på hög värme i stekpanna, lägg över i en smord form
Till Er Alla, en riktigt God Jul. Christmas Cupcakes med vit chokladfrosting, Polkapraliner, Nougatpraliner, Macarons med fyllning av vit choklad, Wienernougat och Cupcakespraliner
Recept5 dl strösocker1 krm salt1,5 dl sirap1,25 dl vatten2 st äggvitorMandelVaniljstång/vaniljsocker/essensEv karamellfärg eller pastafärgBlanda socker, salt, sirap och vatten i en tjockbottnad kastrull
Jag Älskar plock mat och röror och med ett bra baslager kommer man långt. Jag har tidigare gjort cevapcici som jag frusit in, perfekt att ta ut och steka på när tiden är knapp
Jag har länge varit sugen på hemmagjord pizza, så gott när den precis kommer ut ur ugnen, osten precis lagom smält och så överdrivet mycket av min favoritfyllning
Vi har haft en underbar lördag med strålande sol här i Kalmar. I stan har det under dagen varit ett rock-jippo till min och sambons stora glädje, så det har vi besökt både under dagen och kvällen
En klassisk ost- och skinksås tror jag att de flesta har ätit någon gång. Idag gjorde jag denna klassiska rätt fast på Karins vis och det blev grymt gott
Matlagarna har två favoriter och det är Leila som bakar och kostrådgivaren Nina Ekelöf. Idag bjuder vi på ett av Ninas goda recpet Bättre kycklinggryta
Jag vet, jag vet. Det här är ingen smalmats blogg, men egna glasspinnar är ju så himla gott. Det absolut bästa är att man kan välja vilka ingredienser man vill ha och att man undviker alla konstiga tillsatser (om man vill)