Nyårsmeny-3 förslag
Smaskelismaskens
Smaskelismaskens
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 12 minipizzor
  • 15 minuter
  • Ett salt och gott tilltugg till välkomstdrinken. Beräkna minst två minipizzor per person, de har en rykande åtgång!
  • 12 skivor vitt formbröd
  • 1 liten burk pizzasås (tomatsås)
  • 1 burk ansjovisfiléer
  • 12 körsbärstomater 50 g parmesanost
  • 50 g västerbottensost
  • persilja
  • cocktailkapris till dekoration
  • Mannerströms skagenröra, 4 portioner 300 g räkor med skal
  • 2-3 msk hackad dill
  • 4 tsk ishavsrom
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • Salt och svartpeppar
  • Cayennepeppar
  • 2 tsk pressad citronsaft
  • 2 msk finhackad rödlök
  • 4 port
  • 500 g kantareller
  • 1 msk smör, till stekning
  • 1 l hönsbuljong
  • 2 shalottenlökar
  • 20 g smör
  • 4 dl arborio- eller avorioris
  • 1 dl vitt vin
  • 20 g smör
  • 1 riven parmesanost
  • salt
  • nymalen peppar
  • 3 rödlökar 4 msk smör
  • 3 msk balsamvinäger
  •  
  • Kakan
  • 250 g vit choklad
  • 200 g smör
  • 3 ägg 2,5 dl socker
  • 2 msk Kahlua
  • 2 dl mjöl
  •  
  • Glasyr
  • 150 g vit choklad
  • 0,5 dl grädde
  • 1 msk Kahlua
  • florsocker
  • 4 port
  • 20 minuter
  • 12 kokta havskräftor
  • 2 tsk fänkålsfrön
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 1 citron, rivet skal
  • 1,5 dl riven parmesanost
  • 1 klick smör
  • 1 st fläskfilé
  • 1 paket bacon
  • 1 burk Creme bonjour grekisk vitlök
  • 3 st plattor smördeg
  • 1 påse Västerbottensost
  • 1 st ägg att pensla med
  • salt och peppar
  • 300 ml vispgrädde
  • 175 gram kondenserad mjölk
  • 2 msk instant espresso pulver
  • 2 msk Kahlua
  • 8-10 pers
  • 250 g grovriven parmesan
  • 1 burk löjrom (jag tog sikrom)
  • sparris
  • 4 pers
  • 400 g innerfilé
  • 100 g ruccola
  • 1 schalottenlök 2 msk olivolja
  • 60 g hyvlad parmesan
  • salt och peppar
  • 4-6 portioner
  • 1 förpackning färska lasagneplattor (250g)
  • smör till formen
  • 250 g kräftstjärtar i spad (SPARA SPADET TILL SÅSEN!)
  •  
  • Fyllning
  • 50 g smör
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 liter mjölk
  • 0,5 g saffran
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 1,5 dl kräftspad som kräftorna legat i
  • 1 dl vitt vin
  • 2 msk olivolja
  • 1 finhackad gul lök
  • 100 g färska champinjoner
  • 1 liten hackad zucchini
  • salt
  • cayennepeppar
  • 1 tsk citronsaft
  • 2 dl creme fracihe
  • 100 g riven XO-ost
  •  
  • Till gratinering
  • 50 g riven XO-ost
  •  
  • Mousse
  • 25 g hasselnötter
  • 1 st gelatinblad
  • ½ st vaniljstång
  • 1 dl mjölk
  • 1 st äggula
  • 1 msk strösocker
  • 75 g hasselnötsmassa eller nötkräm
  • 1½ dl vispgrädde
  •  
  • Kanderade nötter
  • 75 g valfria nötter t ex sötmandel
  • 15 g valfria nötter t ex pekannötter
  • 1½ msk strösocker
  • 1 tsk pressad citron
  • 1 tsk smör
  •  
  • Chokladfudgesås
  • 200 g Mjölkchoklad
  • 2 dl grädde
  • 1. Mousse
  • Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna. Gnugga bort skalet i en ren kökshandduk och finhacka nötterna.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.