Jag älskar lakrits och dessa kolor blev supergoda och salta. flingsalt. Stöt karamellerna i en mortel och lägg godissmulorna i en stor, tjockbottnad kastrull med de andra ingredienserna utom saltet
Strö på lite flingsalt strax innan chokladen stelnar. Idén till det här receptet fick Johanna Westman efter att hon köpt just chokladdoppad lakritskola på Chokladfabriken i Stockholm
msk strössel eller flingsalt. Chokladdoppad lakritskola är en absolut favorit till jul helt tokgott. Garnera med strössel eller flingsalt innan chokladen
Den här lakritskolan är verkligen supergod. Ännu mera julgodis. Om man vill lyxa till den lite extra kan man doppa den smält mörk choklad, men jag tycker den är så god som den är så jag virar in den i bakplåtspapper i stället
Salt kola är en smak som de flesta gillar och i form av en pannacotta blir den len och krämig. Gillar du kombon salt-sött så strör du på lite flingsalt över de kanderade nötterna, men det går att utesluta om man vill
Kolan brukar jag doppa i mörk choklad och strö lite flingsalt på. Jag älskar ju lakrits och det är ju tradition att göra lakritsknäck eller lakritskola till jul
Strö på lite havssalt innan chokladen har hunnit stelna. En lakritskola doppad i mörk choklad. CHOKLADDOPPAD LAKRITSKOLA60 st3 dl vispgrädde3 dl strösocker1 dl sirap1 msk kakao0,5 påse turkisk peppar (0,75 dl)2 tsk smör200 g mörk chokladhavssaltGör så här
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.